به گزارش خبرنگار مهر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیشب در مراسم اختتامیه شعر فجر گفت: سال گذشته هم این نکته را یادآور شدم که با وجود جشنواره های متعدد در حوزه های فرهنگ و هنر در خصوص شعر - که پرسابقه ترین وجه زیبای فرهنگ ملت ماست - جشنواره ای با این عنوان و متصف به انقلاب و فجر نداشتیم. اما اینکه حالا داریم دومین دوره آن را برگزار می کنیم به معنای آن است که آنچه سال گذشته اتفاق افتاد، تصادفی در آسمان سرنوشت ادبیات و شعر کشورمان نبود بلکه تمهید و تصمیمی بود برآمده از خواسته های به حق جامعه ادبی و نیز شاعران عزیز و سرافراز کشورمان.
وی افزود: شعر هم زیربناست و هم روبنا. شعر در ساختمان ادبیات مستحکم ما هم حکم ستونهای قوام بخش این بنای عظیم را دارد و هم زیور ظاهری آن. اگر شعر را از ادبیات و فرهنگ ما بگیرند این پایه ها به لرزه در خواهد آمد و زیبایی و طراوت و نشاط از ادبیات ما گرفته خواهد شد. به همین دلیل است که همه ما مردم در هر جایگاه و مکانتی که واقع شده ایم، برای ابلاغ پیامهای خود به شعر پناه می بریم.
وزیر ارشاد اضافه کرد: تمام آحاد مردم، عالمان، فقیهان و مردم کوچه و بازار و هر کس در هر نقطه ای که هست و بیان عادی اش را از رساندن پیام خود قاصر احساس می کند، گمان می کند با پناه بردن به شعر، راه به جایی می برد که مستغنی از توضیح بیشتر باشد. ما به خودمان می بالیم که در سرزمینی زاده شده ایم که شعر همراه شعور و برخاسته از یک معرفت بلند و فهم عمیق نسبت به حقایق هستی است و شاعران بزرگ ما، عالمان و عارفان جامعه ما و فقیهان و حکیمان ما هم غالباً شاعر بوده اند.
محمد حسین صفارهرندی با مقایسه دو دوره اخیر جشنواره شعر فجر، گفت: من سال گذشته قضاوتها را رصد می کردم. امسال کوشیدیم به آنچه که شایسته این جشنواره است نزدیکتر شویم.
وی خاطرنشان کرد: از برگزارکنندگان سال گذشته جشنواره که بانی، موسس و پیشگام بوده اند، بسیار سپاسگزارم. حق پیشگامی برای آنان باید محفوظ بماند. از برگزارکنندگان امسال جشنواره هم تقدیر می کنم به خاطر اینکه قرارشان این بود که با درس گرفتن از گذشته و تلاش برای جبران کاستی ها، گامهای اندکی به پیش بردارند و شواهد و قراین هم حاکی است که آنها برای این دوره از جشنواره کم نگذاشته اند. ظرفیت به دست آمده تا حد قابل قبولی مورد پذیرش بزرگان ساحت شعر و شاعر و ادب کشورمان است.
نظر شما